Zorg goed voor jezelf

Zorg goed voor jezelf

Het kan zijn dat je momenteel door een situatie niet meer goed voor jezelf zorgt. Je eet niet goed, je drinkt niet goed en je slaapt niet goed. Je zit ergens mee en hebt geen idee hoe dat voor jou opgelost gaat worden. Door je zorgen krijg je stress en door je stress ga je steeds langzamer achteruit. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Stop hiermee, Allah houdt er niet van dat je jezelf verwaarloost terwijl Hij voor alles een oplossing heeft. Denk niet dat Allah jou heeft verlaten, noch dat Hij niet op de hoogte is van je situatie. Je dient op te staan en vol vertrouwen te hebben.

Je situatie is bij Allah bekend en alleen Hij kan deze tegenslag van je wegnemen. Daarom is het belangrijk om je band met Allah te versterken. Daarom is het belangrijk om Allah aan te roepen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wanneer Allah jou met een tegenslag treft, dan is er niemand die deze kan wegnemen, behalve Hij.”

“(Soerat Yoenoes: vers 107)

Beste broeder/zuster: Laad jezelf weer op door gezond voedsel te eten, veel water te drinken en buiten te wandelen. Het heeft geen zin om thuis in je bed alleen maar te huilen en je druk te maken. Stress kan ernstige ziektes met zich meebrengen. Allah heeft alles onder controle, de oplossing voor je probleem is door Allah al verzonden. De reden waarom je deze niet ziet is omdat je alleen maar gefocust bent op je probleem. Stop hiermee. Rust aan je hoofd krijg je door Allah te gedenken en door hulp te zoeken. Praat dus met iemand en schaam je niet.

Je mag jezelf niet verwaarlozen want je lichaam is slechts een onderpand dat je bij Allah hebt geleend. Je bent een ziel die in het lichaam woont. Het lichaam dient goed te worden verzorgd omdat het tot Allah behoort. Alles komt in sha Allah goed. Make the rest of your life the best of your life!

 

gf