Alles is nog mogelijk voor jou en dit is waarom

Alles is nog mogelijk voor jou en dit is waarom

Misschien koester je op dit moment een bepaalde droom of doel, maar het is al eens mislukt. Misschien is het zelfs vaker mislukt, zoals een huwelijk, een baan, een opdracht of iets anders. Diep van binnen wil je er opnieuw voor gaan, maar je bent bang voor de reacties van je omgeving of je vreest dat het wederom zal mislukken. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: als het leven je keihard tegen de grond smijt, kijk dan omhoog, zeg ‘Bismillah’ en sta weer op. Falen betekent niet dat het voorbij is; falen betekent dat je een ervaring rijker bent en dat het nog steeds mogelijk is.

De shaytan (duivel) wil ervoor zorgen dat jij je doelen niet bereikt en dat je vertrouwen in Allah verliest. Zolang jij echter gelooft en vertrouwen hebt in Allah, kan de shaytan je niets maken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, hij heeft geen macht over degenen die geloven en hun vertrouwen stellen in hun Heer.”

(aya van Surah an Nahl 99-100)

Beste broeder/zuster: Dat je droom mislukt is, betekent niet dat het je nooit meer zal lukken. De meeste succesvolle mensen hebben keer op keer gefaald. Niemand komt ongeschonden door een beproeving. Je krijgt te maken met zorgen, angsten en onzekere periodes, maar weet dat Allah met je is en dat Hij toezicht houdt op alles wat om je heen gebeurt. Het enige wat jij hoeft te doen, is op Hem vertrouwen en acties blijven ondernemen. Laat je niet verleiden door de shaytan om te stoppen. Laat je niet onzeker maken door de uitspraken van anderen.

Kijk niet naar je leeftijd, want je leeftijd bepaalt niet je succes. Kijk niet naar je verleden, want je verleden bepaalt niet je kansen. Kijk niet naar anderen, want hun situatie is hun eigen beproeving. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

dsd-4