Tijd om nieuwe keuzes te maken

Tijd om nieuwe keuzes te maken

Sommigen hebben een huwelijk dat hen ziek maakt, maar durven niet te scheiden. Sommigen hebben een baan die hen ziek maakt, maar durven geen ontslag te nemen. Sommigen worden ziek van constant overal ja op te zeggen, maar durven geen nee te zeggen. Als jij tot een van deze voorbeelden behoort, denk dan goed na. Waar ben jij mee bezig? Hoe dieper wil jij door het moeras zakken? Hoeveel energie heb je nog over voordat je bezwijkt? Genoeg is genoeg!

Je levensonderhoud wordt door Allah voorzien. Als je een nieuwe weg inslaat, hoef je niet bang te zijn voor wat komen gaat, want Allah zal jou voorzien van je levensonderhoud.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En hoeveel levende wezens zijn er niet die niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien? Allah voorziet hen en jullie dus ook. En Hij is Alhorend, Alwetend” (Soerat al-Ankaboet: 60).

Beste broeder/zuster: Ik zeg niet dat je moet scheiden, ontslag moet nemen, of nee moet zeggen, maar ik zeg je wel dat je op de rem moet drukken en jezelf moet afvragen of het wel allemaal waard is. Je moet hulp durven zoeken en datgene doen wat jou gelukkig maakt. Sommige keuzes zullen in het begin eng zijn omdat je niet weet hoe je verder moet, maar hoe je verder moet gaan is niet aan jou; daar heb je Allah voor. Heb vertrouwen in je Schepper en denk aan jezelf. Denk aan je gezondheid en zoek een uitweg.

Je hebt te veel tranen gelaten. Nu is de tijd gekomen om te kunnen glimlachen. Nu is de tijd gekomen om een nieuw hoofdstuk te beginnen. Sla die bladzijde om en make the rest of your life the best of your life!

fd-5