Allah beantwoordt je op verschillende manieren

Allah beantwoordt je op verschillende manieren

Het kan zijn dat je een tijd geleden een dua (smeekbede) hebt gedaan en tot vandaag wacht je op het antwoord. Er lijkt maar niets te gebeuren. Je krijgt de gedachte dat je het niet verdient of dat het niet is verhoord. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Allah beantwoordt de dua op verschillende manieren. Net als een zaadje dat in de grond geplant wordt tijd nodig heeft om te groeien, zo is dat ook met de dua die opstijgt en op het juiste moment daalt. De dua is gekoppeld aan de juiste omstandigheden. Allah kan de omstandigheden veranderen om de dua te bewerkstelligen.
Allah wil dat jij Hem aanroept. Hij wil dat jij in Hem gelooft en op Hem vertrouwt, zodat Hij al je zaken op orde kan brengen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En jullie Heer zei: ‘Roep Mij aan, Ik zal jullie verhoren.'”

(Soerah Ghafir, vers 40, aya 60)

Beste broeder/zuster: Er zijn verschillende manieren hoe Allah smeekbedens beantwoord. Sommige zijn door de omstandigheden te veranderen, dit kan zowel gunstig als pijnlijk zijn maar uiteindelijk is het in jouw voordeel. Een ander manier is om bepaalde blokkades op in je leven op te werpen zodat je gedwongen wordt om de juiste afslag (de juiste keuzes) te maken. Voor jou is het allemaal niet altijd te begrijpen en dat is prima, het is prima als je je zorgen maakt of dat je angst hebt als er zaken veranderen maar weet dat Allah alles onder controle heeft en het een onderdeel is van Zijn Plan.

Blijf Allah smeken; dit kan in je eigen woorden en in je eigen taal. Het maakt niet uit hoeveel je smeekt, Allah beantwoordt je smeekbeden of Hij compenseert het met iets beters waardoor je alsnog tevreden zult zijn. Allah is met je.

sa-1