Waarom geduld en vertrouwen belangrijk zijn

Waarom geduld en vertrouwen belangrijk zijn

Als je momenteel een onrustige periode doormaakt en geen idee hebt hoe alles goed zal komen, moet je het volgende weten: deze onrustige periode is niet voor altijd. Het is een tijdelijke fase waarin alles wat je nu meemaakt of voelt een beproeving is geworden. Deze beproeving is een test van je geduld en je vertrouwen. Hoeveel geduld je moet hebben, weet alleen Allah, maar wat je wel moet weten, is dat je vertrouwen moet hebben dat er tijdens je geduld allerlei zaken achter de schermen gebeuren. Allah laat je niet in de steek. Hij heeft alles onder controle en beloont je voor je geduld en vertrouwen.

Allah wil dat jij op Hem vertrouwt want Hij is je Beschermer, Hij weet exact wat je allemaal meemaakt en Hij weet ook hoe alles goed gaat komen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Zeg: “Niets zal ons treffen, behalve wat Allah voor ons heeft beschikt. Hij is onze Beschermer.” En laten de gelovigen daarom op Allah hun vertrouwen stellen. (Soera At-Tawbah (9:51))

Beste broeder/zuster: Wanneer je niet meer weet wat je moet doen en je het gevoel hebt dat je er alleen voor staat, weet dan dat er altijd hoop is. Roep Allah aan, dit kan tijdens je gebed, tijdens een smeekbede of op een moment dat je zelf kiest. Jij bent geen slecht mens ondanks je fouten en zonden. Vraag vergiffenis en smeek Allah in je eigen woorden om een uitweg. Allah is Genadevoller voor Zijn dienaar dan een moeder voor haar pasgeboren baby. Alles wat je momenteel meemaakt, bereidt je voor op datgene waar je om hebt gevraagd. Het is een proces die die je doorheen komt door geduldig te zijn en vertrouwen te hebben.

Denk niet dat het toeval is dat je dit leest, en denk niet dat het toeval is dat je momenteel ergens mee zit en dit bericht op je pad komt. Weet dat Allah van je houdt en dat, in sha Allah, alles goed zal komen.

dss