Neem weer de controle over je leven

Neem weer de controle over je leven

Mijn boodschap voor jou is heel simpel: Neem weer de controle over je leven. Genoeg is genoeg, je hebt lang genoeg iedereen een plezier gedaan, je hebt lang genoeg angst voor veranderingen gehad, je hebt lang genoeg in het verleden geleefd, je hebt lang genoeg nagedacht. De tijd is gekomen om weer controle over je eigen leven te nemen.

Je leven is het resultaat van de keuzes die je zelf maakt en de keuzes die je toelaat aan anderen. Als jij momenteel niet tevreden bent met hoe je leven gaat, dan heb ik goed nieuws. Het is nog mogelijk om er een positieve draai aan te geven. Je situatie gaat pas veranderen als jij zelf verandert, dus verander door de controle weer in eigen hand te nemen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Waarlijk Allah verandert de toestand van een volk niet, totdat zij veranderen wat er in henzelf is.” (Soerat ar-Rad: 11)

Beste broeder/zuster: Laat de mensen maar haten en praten, laat de mensen maar raar over je denken als je een keuze maakt waar jij wel gelukkig van wordt en zij niet. Uiteraard binnen de grenzen van Allah. Je kunt niet iedereen plezieren. Soms is een nee verkopen aan de mensen om je heen in het begin teleurstellend voor hen, maar later kan het met de Wil van Allah goed uitpakken. Jij verdient het om gelukkig te zijn, jij verdient rust in je hoofd. Wees niet bang of verdrietig, want welke keuze jij ook gaat maken, daar is Allah weer in controle van.

Als jij tomaten wilt laten groeien, moet je geen bloemkolen zaaien. Met andere woorden: Zaai datgene wat je lekker vindt, doe datgene wat jou gelukkig maakt. Weet dat Allah wil dat jij gelukkig bent en dat doe je door Hem te vrezen en de controle over je eigen leven weer te nemen. Make the rest of your life the best of your life!

dsswdsdsd