Ga je doelen achterna en maak ze waar

Ga je doelen achterna en maak ze waar

Het kan zijn dat je graag je doelen wilt bereiken maar niet de motivatie hebt om actie te ondernemen. Je voelt je moe, je hebt geen zin om 100% te geven, je hebt geen vertrouwen dat het je gaat lukken. Wat het ook is, je weet niet hoe dichtbij je bent. Alles wat jij wilt, is er al. Allah hoeft niet alles opnieuw voor je te creëren. De baan die je wilt, is er al. Het geld dat je wilt verdienen, is er al. De persoon met wie je zou trouwen, loopt al ergens rond. De leiding die je zoekt, is er ook. Het enige wat je moet weten is wat je exacte doelen zijn.

Allah heeft in deze wereld voor ieder mens vele gunsten klaargezet, maar de meeste mensen zien deze gunsten niet omdat ze bezig zijn met het negatieve.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de gunsten van Allah op willen sommen, dan kunnen jullie ze niet tellen.”

(Soerat Ibrahim: 34)

Beste broeder/zuster: Als jij bepaalde doelen hebt, dan moet je het volgende doen. Nummer één: heb vertrouwen in jezelf en in Allah. Nummer twee: wees geduldig met de beproevingen en het proces waarin je verkeert. Nummer drie: wees Allah oprecht dankbaar in woorden en in daden. Nummer vier: focus je op datgene wat je wilt en wat je nodig hebt. En nummer vijf: onderneem actie; een stap in de goede richting kan een kettingreactie veroorzaken die ervoor kan zorgen dat alles voor je duidelijk gaat worden.

Stop dus met klagen en ga je doelen achterna. Het maakt niet uit hoeveel fouten je hebt gemaakt of hoeveel je hebt verloren, want wanneer Allah met je is, dan kan niets tegen je zijn. Make the rest of your life the best of your life!

ds-47