Een wijze les voor wanneer je moeilijke tijden doormaakt

Een wijze les voor wanneer je moeilijke tijden doormaakt

Net toen de rups dacht dat het einde van de wereld was gekomen, werd het een vlinder. Een rups maakt moeilijke tijden door. Het is een makkelijke prooi voor anderen, het kan zich moeilijk bewegen en elke dag kan het einde nabij zijn. Maar de rups ondergaat een PROCES om zich te transformeren tot een prachtige vlinder. De rups moet op Allah vertrouwen dat alles wat haar overkomt onder controle staat van Allah. Het heeft geen keus behalve haar best te doen.

Zo is het ook met je leven. Je bevindt je in een proces waarin je groeit en leert, dingen die je later, in sha Allah, kunt toepassen. Je moet geduldig zijn tijdens dit proces, want Allah zal je geduld zeker belonen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, het zijn de geduldigen aan wie hun beloning zonder berekening zal worden gegeven.”

(Soerat az-Zoemar: vers 10)

Beste broeder/zuster, wees niet bang noch verdrietig als je geen idee hebt hoe je deze beproeving moet doorstaan, maar vertrouw op de Schepper die volledige controle heeft over je situatie. Het doel van het proces dat je momenteel doormaakt, is niet om je zwakker te maken, maar om je sterker te maken. Je hebt eerdere beproevingen doorstaan, en ook deze kun jij aan, want Allah zal je erdoorheen leiden.

Er zal, in sha Allah, een moment komen waarop je terugkijkt naar de periode die je nu doormaakt, en dan zul je denken: Ik ben er doorheen gekomen, ik heb het, alhamdulilah, gered. Weet dat Allah je zal belonen voor je geduld. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

ds-22