Doe het goede

Doe het goede

Het kan zijn dat je in het verleden en in het heden veel goede dingen voor andere hebt gedaan maar zelf ervaar je alleen maar tegenslagen. Het lijkt erop alsof je alleen maar gekwetst en teleurgesteld word. Soms hoor je dat stemmetje in je hoofd wat je fluistert dat je niet meer andere moet helpen maar laat ik jou het volgende zeggen: Al het goede wat je ooit hebt gedaan en nog steeds doet zal voor je door Allah worden uitbetaald. Wanneer dit gaat gebeuren is niet belangrijk, wat wel belangrijk is dat je voor je goede daden het goede terug gaat krijgen. Dit kan in allerlei gunsten worden uitbetaald zoals kwijtschelding van je zonden, je gezondheid verbetert, een huwelijkspartner, een gezin, een baan, leiding maar het kan ook voor je worden bewaard tot in het Hiernamaals en dat is de beste uitbetaling.

Allah heeft een belofte gemaakt, wie het goede doet zal een goed leven krijgen, een goed leven wil niet zeggen een leven zonder beproevingen maar het betekent een leven vol zichtbare en onzichtbare gunsten.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wie het goede doet, man of vrouw, en hij gelooft: voorwaar, aan hem geven Wij een goed leven. En Wij zullen hen zeker belonen met hun beloning, volgens het beste wat zij plachten te doen.”

(Soerat An-Nahl: 97)

Beste broeder/zuster: Blijf het goede doen ook al is het iets kleins. Weet dat goede daden de slechte daden uitwissen. Weet dat goede daden jou dichterbij Allah brengen en weet dat goede daden jou innerlijke rust gaan geven. Wees niet teleurgesteld dat de beloningen voor het goede uitblijft. Wees niet teleurgesteld dat je momenteel niet datgene hebt waar je naar streeft. Ergens in het universum is het goede naar je onderweg. Het daalt neer op het juiste moment en op de juiste plek om aan jou te worden geschonken.

Denk niet dat ik je dit vertel om je een goed gevoel te geven, denk niet dat het toeval is dat jij dit leest. Ik vertel jou dit omdat Allah dit wil en dit de waarheid is. Allah is Degene die alles voor jou onder controle heeft. Twijfel dus niet aan jezelf noch aan het goede wat je doet. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

cd