Neem opnieuw de controle over je eigen leven

Neem opnieuw de controle over je eigen leven

Het is tijd om opnieuw de controle over je eigen leven te nemen, om jezelf te bevrijden van anderen die proberen je leven te controleren. Genoeg is genoeg; je hebt te veel energie verspild aan het luisteren naar negatief gepraat, te veel dromen en doelen opgegeven omdat anderen je aan het twijfelen brachten. Als je wilt dat je leven positief verandert, moet je weer de controle over je eigen leven nemen.

Als je wilt dat je leven positief verandert, moet je beginnen met jezelf te veranderen. Dat doe je door naar jezelf te luisteren en voor jezelf te kiezen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…Voorwaar, Allah verandert de (goede) toestand van een volk niet, totdat zij hun eigen toestand veranderen…”

(Soerat ar-Rad: 11)

Beste broeder/zuster: Er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren. Datgene wat van je is afgenomen, zal worden gecompenseerd, vervangen of verbeterd. Maak je niet druk om wat anderen over je denken, wat ze van je vinden of dat ze niet in je geloven. Jij hebt Allah, en Allah is voldoende voor je. Dat stemmetje dat je onzeker probeert te maken, heeft geen macht over je zolang jij er geen aandacht aan schenkt. Geef jezelf aandacht door te doen wat je gelukkig maakt en niet door dingen te doen die je niet gelukkig maken.

Natuurlijk zal niet alles soepel verlopen, en natuurlijk zijn er nog vele uitdagingen. Maar een paar slechte hoofdstukken betekenen nog niet het einde van het verhaal. Jij schrijft met de Wil van Allah je eigen verhaal, en de pen houd jij vast, en niemand anders. Make the rest of your life the best of your life!

 

ds-23