Herken de red flags

Herken de red flags

Gedurende je leven maak je van alles mee, maar herken je de “red flags”? Dat zijn tekens of situaties waarop je moet ingrijpen. Velen zien of willen die red flags niet zien. Ze accepteren de situatie in de hoop dat het allemaal nog goed komt. Maar na een lange tijd verandert er niets. Het wordt alleen maar erger. Herken de momenten en onderneem actie, zelfs als het pijnlijk is. Jij verdient het om gelukkig te zijn, jij verdient innerlijke rust. Je wilt niet over 30 jaar ontdekken dat je een ladder aan het beklimmen was en de ladder tegen de verkeerde muur stond.

Je wilt dat je situatie verandert, toch? Doe er dan wat aan. Als je momenteel niet gelukkig bent, laat dan datgene wat je ongelukkig maakt gaan, zodat Allah het verandert door datgene wat je wel gelukkig maakt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Waarlijk, Allah verandert de toestand van een volk niet, totdat zij veranderen wat er in henzelf is.” (Soerat ar-Rad: 11)

Beste broeder/zuster: je moet durven offers te maken. Kijk naar je situatie en vraag jezelf het volgende af: Wil ik de rest van mijn leven zo blijven? Waar ben je bang voor? Dat Allah jou niets beters kan schenken? Dat je leven hierna niet op orde komt? Als Allah elk schepsel voorziet van zijn rizq (levensonderhoud), dan kan Hij dat ook voor jou regelen. Het belangrijkste is dat je een beslissing neemt. Ja, het kan pijnlijk zijn, ja, er kan een periode van zorgen komen, maar Allah heeft voor jou een vangnet klaarstaan.

Herken de red flags in je leven, trap op tijd op de rem, want dat zijn kantelmomenten. Elke stap die je zet of niet zet, kan je hele toekomst veranderen. Maak jezelf gelukkig. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life.

 

sd-1