Vandaag is het je dag

Vandaag is het je dag

Er schuilt iets in jou dat groter is dan elk obstakel. Er zijn winnaars, er zijn verliezers, en er zijn mensen die nog niet hebben ontdekt hoe ze moeten winnen. Vanaf vandaag ga jij voor goud; vanaf vandaag ga jij volledig voor datgene wat je graag wilt bereiken. Stop met jezelf af te vragen hoe je het voor elkaar gaat krijgen, maar begin jezelf te overtuigen waarom je dat doel wilt bereiken.

Jij weet iets wat zij nog niet weten, namelijk dat Allah jou helpt. Daar waar zij muren bouwen, bouwt Allah voor jou een brug. Daar waar zij duisternis creëren, schijnt Allah voor jou een licht.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wanneer Allah jullie helpt is er geen overwinnaar over jullie. En indien Hij jullie in de steek laat, wie is degene die jullie daarna nog kan helpen? En laat daarom de gelovigen op Allah vertrouwen.”

(Soerat Aali Imraan: 160)

Beste broeder/zuster: Je hebt wellicht veel meegemaakt en veel in je leven verloren, maar laat me je het volgende vertellen: Wat de wereld voor jou vernietigd heeft, zal Allah weer voor je opbouwen. Het heeft geen zin om in het verleden te blijven hangen; de tijd is gekomen om vooruit te gaan. Zeg tegen jezelf: “Genoeg is genoeg, ik ga de rest van mijn leven het beste van mijn leven maken.”Alle tegenslagen die je momenteel meemaakt heb je eerder in een ander vorm meegemaakt en toen was het je ook gelukt. Twijfel dus nooit in het donker wat Allah jou eerder in het licht liet zien.

Vanaf nu stop je met het maken van excuses en begin je met het maken van vooruitgang. Luister niet naar degenen die jou niets gunnen, en luister niet naar degenen die hun eigen mening of ervaring aan jou willen opdringen. Besef dat er miljoenen mensen vóór jou zijn gegaan, die tegengewerkt werden maar succes en hun doelen hebben bereikt door vertrouwen, standvastigheid en geduld te tonen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

sa