Waarom je een dua (smeekbede) zou moeten doen

Waarom je een dua (smeekbede) zou moeten doen

Onderschat nooit de kracht van de dua (smeekbede). Ik kan persoonlijk getuigen dat door het doen van dua veel smeekbedes zijn verhoord. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je dua (nog) niet is verhoord, maar dua is als een zaadje dat je in de grond stopt. In het begin zie je niets, maar dat betekent niet dat er niets groeit. Onder de grond, in de duisternis, is er een proces aan de gang. Zo is het ook met dua: je smeekt, en vervolgens wordt er achter de schermen alles in het werk gesteld.

Allah wil dat jij Hem aanroept ondanks je toestand, je situatie, je verleden, je zonden of je gedachten. Je dient Allah aan te roepen en overtuigd te zijn dat Allah op Zijn Manier gaat antwoorden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En jullie Heer zei: “Roep Mij aan, dan geef Ik gehoor aan jullie…” (Soerat Ghaafir: vers 60)

Beste broeder/zuster: De shaytan fluistert je misschien in dat het geen nut heeft om een dua (smeekbeden) te doen omdat je het niet verdient, omdat je te veel zonden hebt, omdat je veel fouten hebt gemaakt of omdat je wellicht niet voldoende praktiseert. Maar Allah wil dat jij ondanks dit toch Hem gaat aanroepen. Verbeter je band met Allah, toon berouw, vecht tegen je zonden en blijf Allah aanroepen.

Een dua (smeekbeden) kan in alle talen, al doe je het in het Chinees. Je kan ook in je eigen woorden Allah aanroepen. Zeg nooit “Allah kunt U” of “Allah wilt U”, maar zeg “Allah schenk mij” of “Allah geef mij”. Je kan ook dua voor anderen vragen. Vraag Allah om jou en je naasten te behoeden voor beproevingen en vraag Allah om leiding en gunsten. Daarnaast kan je Allah alles vragen wat je maar wilt. Make the rest of your life the best of your life!

dsds-2