Wees geduldig en vertrouw op Allah

Wees geduldig en vertrouw op Allah

Het kan zijn dat je een onrustige periode doormaakt, een tijd waarin je geduld en vertrouwen op de proef worden gesteld. Deze periode is een beproeving die gepaard gaat met enorme beloningen, zowel in dit leven als in het Hiernamaals.

Allah beproeft de mens met verschillende zaken zoals angst en het verlies van bezittingen, geliefden en vruchtbaarheid. Maar Allah belooft mooie tijden aan degenen die geduldig zijn. Je moet vertrouwen op Allah en geloven dat Hij Zijn beloften nakomt, want dat doet Hij zeker.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En voorzeker, Wij zullen jullie beproeven met iets van vrees, honger en vermindering van bezittingen, levens en vruchten. Maar verheug de standvastigen. Zij die wanneer hen een ramp treft, zeggen: ‘Waarlijk, aan Allah behoren wij en waarlijk tot Hem zullen wij terugkeren.’ Zij zijn het op wie de zegeningen van hun Heer rusten, en Zijn genade, en zij zijn de rechtvaardigen.”

(Koran, 2:155-157)

Beste broeder/zuster: Geduld en vertrouwen gaan hand in hand. Wees geduldig tijdens je beproeving en vertrouw erop dat Allah je zal helpen. De duivel zal je proberen wijs te maken dat je situatie een straf is, dat je moet wanhopen en dat het niet meer goed zal komen, terwijl Allah wil dat je geduldig bent en op Hem vertrouwt. Alles wat je verliest zal door Allah worden vervangen, gecompenseerd of aan je worden teruggegeven.

Wanneer je te maken hebt met moeilijke omstandigheden, vraag dan Allah om je geduld en vertrouwen te versterken. Als je dit doet en Allah je die kracht schenkt, zul je zien dat wat je overkomt eigenlijk goed voor je is. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

hj