Doe datgene wat je moet doen

Doe datgene wat je moet doen

Het maakt niet uit of je en leeuw of een gazelle bent, wanneer de zon opkomt dan kun je beter in beweging komen. Elke ochtend moet een leeuw in beweging komen om voedsel te vangen en elke ochtend moet een gazelle in beweging komen om niet als voedsel te eindigen. Beiden moeten alert zijn en datgene doen wat ze moeten doen. Vandaag is het een nieuwe dag, een nieuwe dag met nieuwe kansen. Het kan zijn dat je geen zin heb, je moet bepaalde dingen gaan doen maar je laat ze liever nog liggen. Tegen jou zeg ik je het volgende: Sta op en onderneem actie, doe datgene wat je moet doen.

Je moet elke dag strijden om het beste uit de dag te halen en je moet geduldig zijn met datgene wat je niet leuk vind om te doen. In beiden ga je veel profijt vinden maar dan moet je wel vertrouwen hebben dat Allah je gaat helpen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wij zullen jullie zeker beproeven, totdat Wij toetsen wie van jullie strijders en geduldige zijn. En Wij beproeven jullie daden.”

(Soerah Mohammed vers: 31)

Luister goed: Stel niets uit, doe datgene wat belangrijk voor je is. Misschien vind je datgene niet leuk om te doen maar als het noodzakelijk is dan moet je het doen. Onthoud het volgende: Het is eten of opgegeten worden. Je wilt niet aan het einde van de dag erachter komen dat je de hele dag niets hebt gedaan en nog steeds achterna wordt gezeten door een hongerige leeuw. Allah heeft jou velen zegeningen gegeven en een van die zegening is dat je vandaag een nieuwe kans krijgt. Het maakt niet uit wat je allemaal nog moet doen maar het maakt wel uit hoe je het allemaal gaat doen.

Doe de dingen die je moet doen en geen zin in hebt als eerst. Zo ben je er vanaf en kan je in de avond met een beter gevoel naar bed. Het heeft geen zin om alles uit te stellen want anders zal de hongerige leeuw je pad kruisen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6402