Wat als je toestand het antwoord is op je smeekbeden?

Wat als je toestand het antwoord is op je smeekbeden?

Heb je weleens het gevoel gehad dat je huidige situatie het tegenoverstelde is van wat je had gesmeekt?
Je vroeg om een betere financiële situatie en opeens verloor jij je baan. Je vroeg om een geschikte huwelijkspartner en opeens verdwijnt de persoon van wie je dacht dat die geschikt voor je was. Je vroeg om bescherming tegen het kwaad en opeens verbraken bepaalde personen het contact.
Wanneer jij Allah iets smeekt dan kan Hij jouw smeekbede meteen beantwoorden. Het proces gaat dan beginnen.

Het proces kan in het begin pijnlijk zijn maar als je vertrouwen hebt ga je het begrijpen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En jullie Heer zei: “Roep Mij aan, dan geef Ik gehoor aan jullie…”

(Soerat Ghaafir: 60)

Beste broeder/zuster: Je verloor wellicht je baan omdat Allah zag dat je met deze baan niet rond kwam en je zou daarna een betere baan vinden waar je meer mee zou kunnen verdienen. De persoon waarvan jij dacht dat die geschikt was verdween wellicht van je pad omdat degene niet voor jou was bestemd en moest plaatsmaken voor degene die WEL voor jou was bestemd. Bepaalde personen verbraken het contact met je omdat Allah zag dat ze achter je rug kwaad over je spraken. Begrijp je nu dat jij misschien degene bent die de oorzaak was van jouw EIGEN smeekbede? Wanneer jij een smeekbede doet dan moet je rekening houden dat Allah jou kan beantwoorden op een manier die jij op dat moment niet kunt begrijpen.

Wanneer jij Allah smeekt om het goede in het leven dan kan het zo zijn dat Hij als eerste al het slechte uit je leven laat verdwijnen. Zaken waarvan jij dacht dat ze goed voor je waren maar op lange termijn slecht voor je zouden uitpakken. In het begin ben je misschien verward en vraag jij jezelf af waarom ik? Weet dat Allah alleen het beste voor jou heeft en wanneer er bepaalde zaken niet gaan zoals je wilt dat ze moeten gaan onthoud dan het volgende: Allah is met iets groots voor jou bezig. Roep dus Allah aan en wees geduldig met het proces. Make the rest of your life the best of your life!

ds-38