Alles gebeurt met een reden

Alles gebeurt met een reden

Het leven is een mysterie. Soms gebeuren er bepaalde dingen in je leven, of je ziet iets en je vraagt je af: waarom ik? Waarom moet mij dit overkomen? Of waarom grijpt Allah niet in? Je moet het volgende weten: Allah ziet alles, Allah weet alles en Allah onthoudt alles. Alles wat je overkomt, is een gevolg van iets wat je zelf hebt gedaan, iets wat een ander heeft gedaan, of het is onderdeel van een plan dat alleen Allah kent. Soms laat Allah bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden om een kettingreactie te veroorzaken die bijvoorbeeld de chaos in je leven gaat laten verdwijnen.
Misschien heb je afkeer van een situatie maar heeft Allah iets goeds in gelegd en misschien bent je met iets tevreden terwijl het schadelijk voor je zal zijn. Allah weet wat Hij doet en daarom moet je geduldig zijn en vertrouwen hebben.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: vers 216)

Beste broeder/zuster: Als jou onrecht is aangedaan of je ziet onrecht, betekent dat niet dat degenen die dit hebben gedaan ongestraft blijven. Allah grijpt in op het moment dat ze het niet verwachten, tenzij ze berouw tonen. Verder moet je weten dat Allah je voortdurend test, zowel met het goede van Hem als met het slechte van de mensheid. Elke gebeurtenis in je leven is gekoppeld aan een beloning, en elke gebeurtenis heeft een begin en een eind. Het enige wat Allah van jou wil, is dat je geduldig bent, vertrouwen hebt en actie blijft ondernemen. Geef dus nooit op.

Alles komt in sha Allah goed voor jou. Denk niet dat het toeval is dat je dit leest. Dank Allah hiervoor en onthoud het volgende: Allah heeft alles onder controle. Make the rest of your life the best of your life!

sd-7