Creëer je eigen kansen

Creëer je eigen kansen

Het kan zijn dat je iets graag in het leven wilt, maar steeds wacht op het perfecte moment. Of het nu gaat om (her)trouwen, een nieuwe baan, voor jezelf beginnen of iets anders dat je koestert. Laat ik je het volgende zeggen: Wacht niet op het perfecte moment, maar pak het moment en maak het perfect. Je moet niet wachten tot er een kans in je leven komt, maar je moet zelf je eigen kansen creëren en dat doe je door op Allah te vertrouwen en in actie te komen. Kan het mislukken? Ja, dat kan. Kan het slagen? Ja, dat kan ook. Maar als je niets doet, zal je er nooit achterkomen of het zou slagen.

Allah wil dat jij naast het doen van een smeekbeden (dit mag in je eigen woorden/taal) ook in beweging komt. Je doet dat door actie te ondernemen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Waarlijk Allah verandert de toestand van een volk niet, totdat zij veranderen wat er in hunzelf is.” (Soerat ar-Rad: 11)

Beste broeder/zuster: Luister niet naar dat stemmetje dat je influistert dat het moment nog niet is aangebroken of dat het gaat mislukken. Luister niet naar dat stemmetje dat je influistert dat er nog genoeg tijd is. Jij wilt iets graag in je leven en dat moment is nu aangebroken. Schrijf op wat je wilt en schrijf eronder allerlei manieren die jou dichterbij dat ene wat je wilt kunnen brengen. Heb vertrouwen en onderneem actie. Onderneem vaak actie en dan zal je zien dat er, in sha Allah, een moment aanbreekt dat je dichterbij je doel bent gekomen.

Het is tijd om je dromen te verwezenlijken. Het is tijd om op te staan en tegen jezelf te zeggen: “Vandaag ga ik mezelf gelukkig maken.” Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

ds-30