Hoe je kunt beginnen om je doelen te bereiken

Hoe je kunt beginnen om je doelen te bereiken

Wanneer je een droom of doel hebt, lijkt het in het begin misschien onmogelijk om dit te bereiken. Echter, onderschat nooit de kracht van Allah; niets is onmogelijk voor Hem. Miljoenen mensen kunnen getuigen dat ze zich in dezelfde situatie als jij bevonden en toch hun dromen en doelen hebben bereikt. Het eerste wat je moet doen, is precies weten wat je wilt. Vage dromen en doelen zijn niet voldoende; je moet in detail weten wat je wilt bereiken. Vervolgens is het belangrijk om een dua (smeekbede) te doen, en dit kan in je eigen woorden en taal. Daarna moet je regelmatig kleine stappen zetten die allemaal bijdragen aan het bereiken van je droom of doel. Hoe vaker je dit doet, hoe dichter je bij de finish komt.

Alle voorzieningen die jij in het leven wilt komen van Allah, daarom dien je op Allah te vertrouwen en je band met Hem te versterken. Hij is de Kapitein van je dromen, de Meester van je doelen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar Allah is de Voorziener, de Bezitter van sterke kracht.”

(Soerah Adh-Dhariyat vers :58).

Beste broeder/zuster: Je leeftijd, je verleden, je zonden, je huidige situatie of de uitspraken van anderen bepalen niet of je je dromen en doelen kunt verwezenlijken. Het is Allah Die dat bepaalt. Jij moet ervoor gaan en niet opgeven als er dingen mislukken. Als Allah een deur sluit, opent Hij een andere deur. De blokkades op je pad zijn slechts wegversperringen om een andere route te nemen. Allah leidt jou via andere wegen die gunstiger voor jou zijn om je doelen, in sha Allah, te bereiken.

Denk niet dat het toeval is dat dit bericht op je pad komt. Als er iets is wat je in sha Allah nog wilt bereiken, dan is nu de tijd aangebroken om ervoor te gaan. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

ds-40