Waarom er nog hoop is

Waarom er nog hoop is

Net toen de rups dacht dat het einde van de wereld is genaderd werd het een vlinder. Een rups maakt een moeilijke tijd mee. Het is een makkelijke prooi voor andere, het kan zich moeilijk bewegen en elke dag kan het einde zijn. Maar de rups maakt een PROCES mee om zich te vormen tot een prachtige vlinder. Was de vlinder tijdens het proces bang? Misschien wel maar het had wel volste vertrouwen in haar Schepper dat alles goed zou komen.

Zo is het ook met jouw leven, jij bevind je in een PROCES, je toestand is er niet voor altijd, het is een momentopname met een begin en een eind. Gedurende dit proces leert Allah jou zaken die jij straks kan toepassen op jouw toekomst.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, het zijn de geduldige die hun beloning zonder berekening zal worden gegeven.”

(Soerat az-Zoemar: 10)

Beste broeder/zuster Als jij geduldig bent met het proces dan krijg jij daar uiteindelijk de beloningen voor. Wees niet bang noch verdrietig als jij momenteel geen idee hebt hoe je problemen opgelost gaan worden. In plaats daarvan moet jij jezelf afvragen of je toestand jou sterker of zwakker maakt. De bedoeling is dat je toestand jou sterker maak omdat jij je volste vertrouwen in Allah hebt gelegd.

Twijfel dus niet aan wie je gisteren was, accepteer wie je vandaag bent en werk aan jezelf om de persoon morgen in sha Allah te worden die je graag wilt zijn. Jouw leven kan prachtig worden maar dan moet jij wel eerst het proces meemaken. Alle succesvolle personen hebben een moeilijke tijd gehad, ze maakten fouten, ze maakten mislukkingen mee maar ze gaven nooit op. Allah is met je, make the rest of your life the best of your life!

ds-42