Vertrouw op Allah’s plan

Vertrouw op Allah’s plan

Wanneer je beseft dat Allah controle heeft over je hele leven, heeft het geen zin om lang te blijven stressen. Alles wat je overkomt, is een onderdeel van Allah’s plan. De goede dingen die je overkomen, zijn zegeningen die voortkomen uit je eigen goede daden, doordat iemand een dua (smeekbede) voor je heeft gedaan, of omdat Allah jou uit Zijn Barmhartigheid wil belonen. De slechte dingen in je leven komen voort uit je eigen foute keuzes, door de keuzes van anderen, of zijn onderdeel van Allah’s plan om je wakker te schudden en je dichterbij Hem te brengen.

Wanneer jij Allah vreest door Hem te gehoorzamen, op Hem te vertrouwen en overtuigd bent dat wat je overkomt een onderdeel is van Zijn plan, dan schenkt Hij je een uitweg.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wie Allah vreest, die zal Hij een uitweg geven. En Hij voorziet hem van waar hij het niet verwacht. En (voor) wie op Allah vertrouwt, is Hij voldoende. Zeker, Allah voert Zijn zaak uit.”

(Soerat at-Talaaq: 2-3)

Beste broeder/zuster: Waarom zou Allah jou in de steek laten? Waarom zou Allah proberen je leven kapot te maken? Het doel van Allah is om jou dichterbij Hem te brengen en je te leiden naar het Pad van het Paradijs. Soms maak jij verkeerde keuzes en wijk je af van dat Pad, of soms blijf je stil staan en ga je niet vooruit. Op zulke momenten grijpt Allah in en verandert Hij je omstandigheden, zodat je weer dichterbij Hem komt en op het Pad dat naar het Paradijs leidt. Onderweg naar en op dit Pad verdien je beloningen en ben je onderdeel van Zijn plan.

Vertrouw op Allah, want sinds je geboren bent heeft Hij je altijd geholpen, zonder dat je het door hebt gehad. Roep Hem aan middels dua (smeekbeden); dit mag in je eigen woorden en in je eigen taal, op elk gewenst moment. Hij hoort je. Make the rest of your life the best of your life!

sd