Jij bent de enige die dit kan doen

Jij bent de enige die dit kan doen

Niemand gaat de boek voor je schrijven die je wilt schrijven, niemand gaat gaat je rijexamen voor je afleggen, niemand gaat voor je studeren zodat je de toets goed kunt maken, niemand gaat de push ups voor je doen zodat je gaat afvallen. Jij bent de enige die dit kan doen. De tijd is gekomen om je verantwoordelijkheid te nemen, de tijd is gekomen om alle excuses opzij te zetten en actie te ondernemen. Je hebt te lang getwijfeld en je hebt te veel tijd verspild. Nu is het moment aangebroken om er volledig voor te gaan.

Je moet geduldig zijn met alle momenten die niet gaan zoals je had gehoopt dat ze zouden gaan. Momenten die pijnlijk voor je zijn. Met het vertrouwen in Allah en met het hebben van geduld zal je de beloningen ontvangen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, het zijn de geduldige die hun beloning zonder berekening zal worden gegeven.”

(Soerat az-Zoemar: vers 10)

Luister goed: Wie de honing wil proeven.., moet eerst langs de bijen. En ik kan je nu al zeggen dat honing lekker gaat smaken. Ja het gezoem (influisteringen) kunnen je angstig maken, ja de steken (beproevingen) kunnen pijnlijk zijn maar uiteindelijk kom je in sha Allah bij de honing (beloning). Hoeveel mislukkingen je ook hebt meegemaakt of nog mee gaat maken, het is nog steeds allemaal mogelijk. Miljoenen mensen kunnen getuigen dat zij dezelfde pad als jou hebben bewandeld en ook hen is het gelukt.

Weet dat Allah jou gaat helpen, weet dat Allah je pad zal verlichten. Het is nu allemaal aan jou, wil je dat je leven op orde komt en dat je vreugde en geluk gaat vinden of wil je blijven hangen in allerlei excuses waarom het je niet gaat lukken? De keuze is aan jou, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-1243

Add Comment