Wees niet bang om opnieuw te beginnen

Wees niet bang om opnieuw te beginnen

Het is mogelijk dat je angst voelt om opnieuw te beginnen, of het nu komt door een mislukt huwelijk, een faillissement van een bedrijf, een mislukt examen, of iets anders. Je voelt de angst om opnieuw te beginnen, angst voor het onbekende en angst die voortkomt uit je verleden. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Datgene wat je is ontnomen, zal Allah weer voor jou opbouwen!

Allah voorziet jou van datgene wat je wilt en nodig hebt. Hij bezit een sterke kracht die vanuit het niets iets kan scheppen. Hij bezit een sterke kracht die van een obstakel een uitweg kan scheppen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, Allah is de Voorziener, de Bezitter van Sterke Kracht.” (Soerat adh-Dhaariyaat: 58)

Beste broeder/zuster: Je maakt je zorgen om iets wat je niet kunt zien. Waarom stress je om de toekomst terwijl deze nog niet is aangebroken? Waarom creëer je allerlei rampscenario’s die in sha Allah nooit zullen plaatsvinden? Waarom wil je opgeven terwijl Allah de mens beloofd heeft dat er, zolang men op Hem vertrouwt, uitwegen zijn naar het goede? Alle puzzelstukken zullen uiteindelijk, in sha Allah, op hun plek vallen. Je dient vertrouwen in Allah te hebben en vertrouwen in jezelf.

Datgene wat van je pad is gehaald, heeft een reden, en deze reden is er om jou te dienen! Allah kan datgene vervangen door iets beters of jou compenseren met het goede. Wees dus niet bang om opnieuw te beginnen. Er staan, in sha Allah, hele mooie dingen voor jou te gebeuren! Make the rest of your life the best of your life!

dsd-1