Geen controle over je situatie hebben

Geen controle over je situatie hebben

Het kan zijn dat je de laatste tijd aan het stressen bent. Is het een dokters uitslag? Het wachten op een antwoord of je die baan of huis krijgt? Een gedachten of die flits op de weg een boete voor jou gaat worden? Wat het ook is, je voelt de stress omdat je zenuwachtig bent en nog geen antwoord hebt. Dit zijn allemaal situaties waar jij geen controle over hebt en als je ergens geen controle over hebt dan moet je er geen aandacht meer aan schenken. Want je gedachten kunnen een negatieve resultaat creëren die mogelijk helemaal niet zal plaatsvinden.

Als Allah een positieve resultaat voor jou wilt dan kan niemand deze gunst tegenhouden, al kwam de gehele wereld bij elkaar. Daarom moet je vertrouwen hebben op een goede resultaat en als het geen goede resultaat is dan is het nog niet over, Allah test je op dat moment op je vertrouwen en geduld.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wanneer Hij voor jou iets goeds wenst, dan kan niemand Zijn gunst tegenhouden.”

(Aya van Surah Yoenes vers 107)

Beste broeder/zuster: Als je met autopech langs de weg staat en je belt de wegenwacht, ze vertellen je dat ze over 60 minuten bij je zullen zijn dan hoef je niet na 5 minuten te stressen omdat je bang bent dat ze niet gaan komen. Heb vertrouwen en wees geduldig. Alle zaken waar je geen controle over hebt moet je laten gaan, het heeft geen zin om in paniek te raken, het heeft geen zin om wanhopig te worden en het heeft geen zin om angstig te worden. Allah heeft alles onder controle, waar de wereld een punt voor je zet daar zet Allah een komma voor je neer. Alles kan uiteindelijk toch positief uitpakken.

Denk niet dat ik je dit vertel om je even gerust te stellen, denk niet dat ik je dit vertel zodat je valse hoop krijgt, ik vertel je dit omdat het de waarheid is. Stress kan jou kapot maken, dus heb vertrouwen in Allah. Make the rest of your life the best of your life!

ds-33