Het beste moet nog komen

Het beste moet nog komen

Als je dacht dat je leven alleen maar uit ellende, pijn, verdriet en tegenslagen bestaat wacht maar tot Allah met Zijn zegeningen komt. Denk niet dat Allah jou in de steek heeft gelaten, denk niet dat Allah het fijn vind om jou in deze toestand te zien. Je beproevingen zullen worden gecompenseerd vanwege je geduld en je vertrouwen. Je beproevingen zijn er niet voor altijd, ze hebben een begin en een eind. Allah weet dat je snakt naar het einde van je beproevingen en Allah leid jou naar het einde van je beproevingen.

Alles wat jij momenteel meemaakt is een beproeving en onderdeel van een Grote Plan. Allah test jou met de strijd in je ziel want als je die kunt overwinnen dan kun je alles aan. Daarnaast test Hij je ook met je geduld, het geduld wat je tijdens de strijd hebt is gekoppeld aan enorme beloningen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

ā€œEn Wij zullen jullie zeker beproeven, totdat Wij toetsen wie van jullie de strijders en de geduldige zijn. En Wij beproeven jullie daden.ā€œ( Soerah 47:31)
Luister goed: Denk niet dat ik makkelijk praten hebt, niemand weet wat jij voelt behalve jij en Allah. Maar besef dat het altijd erger had gekund. Besef dat Allah jou voor zwaardere beproevingen heeft behoed. Deze periodes zijn er niet om je te breken maar ze zijn er om je te maken. Ze reinigen je ziel van je zonden, ze zijn gekoppeld aan beloningen omdat je geduldig bent en ze zijn een reden voor een zaak die alleen Allah kent. Uiteindelijk zal je in sha Allah hier doorheen komen. Jij bent ma’sa’Allah en Allah houd van je. De sterkste strijders winnen misschien niet alle slagvelden maar ze winnen uiteindelijk wel de oorlog.

Dit is je dag, dit is je moment, voel de Liefde en Barmhartigheid van je Schepper. Terwijl je dit leest weet Allah wat je nu voelt. Hij ziet je tranen en Hij kent je gedachten. Alles komt goed. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

ds-7