Wees niet bang

Wees niet bang

Het kan zijn dat je last hebt van allerlei influisteringen over de toekomst. Wat als ik faal, wat als ik alleen achter blijf, wat als ik maar pech blijf hebben, wat als het niet goed komt. Al deze influisteringen komen van de shaytan om het vertrouwen in je Schepper te doen verminderen. De shaytan maakt in je hoofd alles erger dan het is terwijl Allah jou verzekerd dat zolang je op Hem vertrouwt dat al je dromen waar kunnen worden gemaakt ongeacht hoe klein of groot deze zijn.

Een tijd lang bevind jij je in de duisternis, de donkere tunnel is lang en je hebt geen idee hoe je eruit gaat komen. Vertrouw op Allah en blijf lopen. Blijf lopen en je gaat zien dat er aan het einde van de tunnel licht is.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Allah is de Helper van degenen die geloven, Hij voert hen van de duisternis naar het licht.” (Aya van Surah Al-Baqarah: 257)

Luister goed: Laat je niet gijzelen door angst maar laat je bevrijden door hoop. Alles wat jij wilt is (nog) mogelijk. Datgene wat van je is afgenomen zal door Allah worden gecompenseerd, worden herbouwd of worden vervangen door iets beters. Zij die jou onrecht hebben gedaan worden vergolden of jij krijgt op een of andere manier je recht terug. Wees niet bang want Allah is met je, wees niet bang want Allah heeft alles onder controle, wees niet bang want Allah is met je.

Stop met het creëren van rampscenario’s die in sha Allah NOOIT zullen plaatsvinden. Stop met het luisteren naar de woorden van negatieve mensen die jou NIET kunnen raken.
Jij gaat in sha Allah op een moment weer gelukkig worden, miljoenen mensen kunnen getuigen dat hun toestand net als die van jou was of misschien wel erger en uiteindelijk is het ook goed gekomen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

d-3