Neem risico’s

Neem risico’s

Wellicht dat je al een tijdje aan het twijfelen bent, wellicht dat je angst hebt dat het verkeerd gaat uitpakken maar laat ik je het volgende zeggen: Wanneer jij de verkeerde keuze maakt dan heeft Allah een uitweg voor je. Het heeft geen zin om nog maanden of jaren over datgene waar je over twijfelt na te denken. Het heeft geen zin om elke dat te stressen of je ervoor moet gaan of niet.

Alles wat jij in het leven onderneemt of niet onderneemt is een risico. Trouwen is een risico, niet trouwen is een risico, scheiden is een risico, een baan nemen is een risico, werkloos blijven is een risico, ontslag nemen is een risico, alles in het leven is een risico. Daarom maakt het niet uit of je lachend of huilend het veld op gaat, je zult toch op een dag het veld moeten betreden. Wees een winnaar.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voel jullie niet vernederd en treur niet: en jullie zijn de winnaars, indien jullie (ware)gelovigen zijn.”

(Soerat Aali Imraan: 139)

Luister goed: Jij bent een winnaar, jouw leven kan in een korte periode positief veranderen. De reden waarom jij nog steeds bent waar je altijd bent is omdat je twijfelt, omdat je angst hebt en omdat je geen risico’s neemt. Je vind hoe het nu gaat veilig en comfortabel maar van de andere kant wil je graag veranderingen zien. Natuurlijk dien je ook het istikhara gebed te verrichtten maar waar het om gaat is dat het tijd is om risico’s te nemen.

De tijd is gekomen dat je die beslissing gaat maken, de tijd is gekomen dat jij de keuze gaat maken tussen winnen en verliezen. Wees niet bang want Allah zal jou op alle fronten ondersteunen. Make the rest of your life the best of your life!

 

dss