Waarom je plannen niet aan andere moet vertellen

Waarom je plannen niet aan andere moet vertellen

Het kan zijn dat je grote plannen hebt zoals een sollicitatie, een huwelijksverzoek, het opzetten van een eigen zaak of dergelijke. Je wilt het graag vertellen of aan je omgeving bekend maken. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Denk goed na voordat je het aan de grote klok hangt. Er zijn te veel wolven in schaapkleding die al te graag jou zien falen. In het begin reageren ze enthousiast en lijkt het alsof ze het gunnen maar diep van binnen hopen ze dat je plan mislukt omdat het hun ooit moeizaam afging of nooit is gelukt.

Al dat gehaast is niet nodig, je kunt beter onder de radar blijven en indien je bijvoorbeeld je doel hebt behaald dan kan je het bekend maken. Natuurlijk is het niet erg als je het aan iemand of aan een paar verteld die je vertrouwt en waarvan je weet dat ze het je echt gunnen maar als je gehaast bent dan smeek je eigenlijk om het kwade.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En de mens smeekt om het kwade, net zoals hij om het goede smeekt. En de mens is haastig (van aard)”.

(Surah Al Isra vers 11)

Luister goed: Je hebt 2 soorten afgunst, de ene is de “bewuste” afgunst en het andere is de “onbewuste” afgunst. Beiden zijn schadelijk maar de onbewuste afgunst is schadelijker. Dat komt omdat de laatste moeilijk te doorgronden is. Dat zijn de personen die jou in het begin steunen maar later allerlei redenen in je willen aanpraten om je onzeker te maken of je te laten twijfelen.

Weet dat je Allah aan je zijde hebt, Hij zal je beschermen zolang jij Hem aanroept, dit kan je doen in gebed, in een smeekbeden of tijdens het gedenken van Allah. Bescherm jezelf door je band met Allah te versterken. Als laatste moet je ook weten dat een “happy life is a private life”. Bepaalde zaken dien je ook niet op social media te plaatsen zoals privé gelegenheden want het kwaad ligt altijd op de loer. Hou je dus vast aan Allah. Make the rest of your life the best of your life!

 

s-10