Zo ga je om met indringers

Zo ga je om met indringers

Wanneer er kwaad over je gesproken wordt, zijn er enkele zaken die je moet begrijpen. Ten eerste maakt het niet uit of het om roddels, waarheden of vermoedens gaat. Als mensen met de intentie om je te schaden of in een negatief daglicht te stellen over je spreken, zijn al deze vormen schadelijk. Ten tweede, besef dat je het monster niet moet voeden; hoe meer aandacht je eraan besteedt, hoe sterker het wordt. Het krachtigste wapen tegen deze critici is het reciteren van Ayat el Kursi. Meer is niet nodig. Zij die kwaad willen doen, zullen uiteindelijk, wanneer ze het niet verwachten, door de Wil van Allah worden gestraft.

Wees niet bang en vrees deze mensen niet, want zonder toestemming van Allah kunnen ze je geen kwaad doen. Vrees alleen Allah, want Hij is je Beschermer.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Vrees daarom niet de mensen, maar vrees Mij.”

(Soerat al-Maa’idah: 44)

Beste broeder/zuster: Ga door met je leven, ga door met waar je mee bezig bent. Als het verleden je achtervolgt, weet dan dat het je nooit kan inhalen zolang je je richt op de toekomst. Maak je geen zorgen over de toekomst, Allah heeft alle voorzieningen die je nodig hebt al klaargemaakt. Alles zal, in sha Allah, goed komen. Het kan zijn dat je nog vaker pijnlijke dingen te horen krijgt, maar dit is een valstrik van de shaytan om angst en zorgen in je gedachten te zaaien. De shaytan heeft geen macht over je, negeer dus alle negatieve berichten.

Veel roddelaars kunnen er niet tegen als er niet op hen wordt gereageerd. Ze willen graag zien dat je ten onder gaat, maar wanneer ze merken dat het goed met je gaat en dat je je niets aantrekt van hun woorden, gaan ze zelf ten onder. Weet dat Allah met je is. Make the rest of your life the best of your life!

df