Het is tijd om aan de rem te trekken

Het is tijd om aan de rem te trekken

Sommigen hebben een huwelijk dat hen ziek maakt, maar durven niet te scheiden. Anderen hebben een baan die hen ziek maakt, maar durven geen ontslag te nemen. Sommigen worden ziek van constant overal ja op te zeggen, maar durven geen nee te zeggen. Als jij tot een soortgelijk voorbeeld behoort, denk dan goed na. Waar ben jij mee bezig? Hoe diep wil jij in het moeras zakken? Hoeveel energie heb je nog over voordat je neergaat? Genoeg is genoeg!

Je levensonderhoud wordt door Allah voorzien. Als je een nieuwe weg inslaat, hoef je niet bang te zijn voor wat er komen gaat, want Allah zal jou voorzien van je levensonderhoud.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En hoeveel levende wezens zijn er niet die niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien? Allah voorziet hen en jullie dus ook. En Hij is Alhorend, Alwetend” (Soerat al-Ankaboet: 60).

Beste broeder/zuster: Ik zeg niet dat je moet scheiden, ontslag moet nemen, een nee moet verkopen of iets dergelijks, maar ik zeg je wel dat je op de rem moet trappen en jezelf moet afvragen of het allemaal wel de moeite waard is. Je moet durven hulp te zoeken en datgene te doen wat jou gelukkig zal maken. Sommige keuzes zullen in het begin eng zijn omdat je niet weet hoe je verder moet, maar hoe je verder moet, gaat je niets aan, daar heb je Allah voor. Heb vertrouwen in je Schepper en denk aan jezelf. Denk aan je gezondheid en zoek een uitweg.

Je hebt te veel tranen gelaten, nu is de tijd gekomen om te kunnen glimlachen. Nu is de tijd gekomen om een nieuw hoofdstuk te beginnen, sla die bladzijde om en make the rest of your life the best of your life!

ds-5