Obstakels, blokkades en de juiste richting

Obstakels, blokkades en de juiste richting

Het kan gebeuren dat je ergens mee bezig bent en plotseling stuiten op obstakels of blokkades op je pad. Dingen verlopen niet zoals je had gehoopt en je begint grip te verliezen. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Geen paniek, Allah heeft alles onder controle. De obstakels kunnen er zijn om je te vertragen zodat je op het juiste moment bij je doel komt. De blokkades kunnen er zijn om je te behoeden voor rampspoed, ellende en verdriet.

Zowel de obstakels als de blokkades dienen om je te testen; ze zijn er niet om je teleur te stellen. Als je geduldig bent, zul je uiteindelijk bereiken wat voor jou is bestemd.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Dachten de mensen dat zij met rust gelaten worden, als zij zeggen: ‘Wij geloven’, en dat zij niet op de proef gesteld worden?”

(Soerat al-Ankaboet vers 2)

Beste broeder/zuster: Je bent, in sha Allah, dichter bij je doelen dan je denkt. Waarom laat je je afschrikken door de obstakels? Waarom raak je wanhopig door de blokkades? Als iets voor jou is bestemd, zal je het uiteindelijk bereiken, ongeacht de obstakels of blokkades. Dus vrees niet en laat je niet van de wijs brengen door plotselinge veranderingen in omstandigheden. Alles in het leven is in overeenstemming met het lot, inclusief het bereiken van je doelen.
Vanaf nu moet je de obstakels en blokkades als zegeningen beschouwen. Er is een wijze reden achter, er schuilt een verborgen gunst in, en je kunt er alleen achter komen als je geduldig bent en vertrouwen hebt. Allah is met je.

ds-4