Wees niet bang om opnieuw te beginnen

Wees niet bang om opnieuw te beginnen

Het kan zijn dat je angst hebt om opnieuw te beginnen, of je nu een mislukt huwelijk achter de rug hebt, een zaak die failliet is gegaan, een examen dat is mislukt, of iets anders. Je hebt angst om opnieuw te beginnen, angst voor het onbekende en angst die voortkomt uit je verleden. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Datgene wat je is ontnomen, zal Allah weer voor jou opbouwen!

Allah voorziet jou van datgene wat je wilt en nodig hebt. Hij bezit een sterke kracht die vanuit het niets iets kan scheppen. Hij bezit een sterke kracht die van een obstakel een uitweg kan scheppen.

Allah, subhanahu wa ta’ala, zegt:

“Voorwaar, Allah is de Voorziener, de Bezitter van Sterke Kracht.” (Soerat adh-Dhaariyaat: 58)

Beste broeder/zuster: Ik heb het tegen jou, ja, je maakt je zorgen om iets wat je niet kunt zien. Waarom stress je over de toekomst terwijl deze nog niet is gearriveerd? Waarom creëer je allerlei rampscenario’s die, in sha Allah, nooit zullen plaatsvinden? Waarom wil je opgeven terwijl Allah de mens heeft beloofd dat er, zolang die op Hem vertrouwt, uitwegen zijn naar het goede? Alle puzzelstukken zullen uiteindelijk, in sha Allah, op hun plek vallen. Je dient vertrouwen in Allah te hebben en vertrouwen in jezelf.

Datgene wat van je pad is gehaald, heeft een reden en deze reden is er om JOU te dienen! Allah kan datgene vervangen door iets beters of jou compenseren met het goede. Wees dus niet bang om opnieuw te beginnen. Er staan, in sha Allah, hele mooie dingen voor jou te gebeuren! Make the rest of your life the best of your life!

sd-7