Waarom je niet teleurgesteld moet zijn

Waarom je niet teleurgesteld moet zijn

Misschien ben je de laatste tijd teleurgesteld omdat bepaalde deuren voor je gesloten zijn. Misschien heeft een potentiële huwelijkskandidaat zich teruggetrokken, is een sollicitatiegesprek niet goed verlopen, of is er iets anders gebeurd. Als Allah een deur voor je sluit, opent Hij een andere deur voor je. Alles heeft een reden en die reden is er om jou te dienen. Om de juiste deur te vinden, moet je doorgaan met je leven en niet staren naar de gesloten deur. Je moet het accepteren, loslaten en verdergaan.

Misschien heb je een afkeer van een situatie, maar heeft Allah er iets goeds in gelegd. Misschien ben je tevreden met iets terwijl het schadelijk voor je zal zijn. Allah weet wat Hij doet en daarom moet je geduldig zijn en vertrouwen hebben.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: vers 216)

Beste broeder/zuster: Soms ben je zelf de oorzaak van veranderingen. Je vroeg Allah om het goede, dus heeft Allah alles wat je kwaad zou doen uit je leven verwijderd of op afstand gehouden. Je vroeg Allah om rust, en Hij heeft datgene wat je onrust brengt uit je leven gehaald, om het later te vervangen door iets wat je wel rust zal schenken. De omstandigheden kunnen veranderen door een actie die je zelf hebt ondernomen, of door een actie van iemand anders. Wees niet bang, Allah heeft alles onder controle.

Geduld en vertrouwen zijn twee middelen om dichter bij Allah te komen en om jezelf beter te leren kennen. Ze zorgen ervoor dat je tijdens onzekere tijden weer hoop krijgt. Wees niet bang, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

sd-6