De ware aard van schijnheilige mensen

De ware aard van schijnheilige mensen

Het kan zijn dat je bepaalde personen in je leven hebt waar je veel voor hebt gedaan. Je hebt voor ze klaargestaan en tijdens hun strijd aan de frontlinie voor ze gevochten. Maar wanneer ze het redelijk goed hebben, laten ze je vallen. Ze komen hun beloftes niet na, ze kijken niet naar je om en wanneer jij ze nodig hebt, komen ze met allerlei excuses. Deze mensen zijn niet veranderd, dit is de ware aard van deze mensen en Allah ontmaskert ze. Treur niet, want al het onrecht wat jou is aangedaan zal door Allah worden gecompenseerd.

Denk niet dat degene die jou onrecht heeft aangedaan ermee wegkomt. Laat ze genieten, laat ze zich wanen in arrogantie en in de gedachte dat ze veilig zijn. Het is een kwestie van tijd voordat ze worden vergolden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wie met een slechte daad komt; zij die slechte daden verrichten worden dan slechts vergolden vanwege datgene wat zij deden.”

(Soerat al-Qasas: 84)

Beste broedert/zuster: Allah houdt van rechtvaardigheid, Hij ziet en Hij hoort alles. Al het goede wat jij hebt gedaan is opgeschreven, al het slechte wat jou is aangedaan is ook opgeschreven. Je hoeft niks slechts voor ze te wensen maar wat je wel dient te doen is Allah vragen om je te beschermen tegen onrecht. De wereld zit vol met schijnheilige mensen. Je zal ze niet altijd herkennen want sommige zijn dichterbij jou dan je denkt. Maar Allah laat de maskers vallen op het moment dat Hij heeft bepaald. Treur niet om deze mensen want ze zijn je tranen niet waard. Zij kunnen worden vergolden op het moment dat ze het niet verwachten.

Laat deze slechte ervaring niet ervoor zorgen dat je nooit meer anderen gaat helpen. Want de duivel wil je alleen maar afhouden om het goede te doen. Vertrouw op Allah en ga van het goede uit. Make the rest of your life the best of your life!

ds-30