Wees niet bang

Wees niet bang

Het kan zijn dat je last hebt van allerlei gedachten over de toekomst. Wat als ik faal, wat als ik alleen achterblijf, wat als ik maar pech blijf hebben, wat als het niet goed komt. Al deze gedachten komen van de shaytan om het vertrouwen in je Schepper te verminderen. De shaytan maakt alles in je hoofd erger dan het is, terwijl Allah jou verzekert dat zolang je op Hem vertrouwt, al je dromen waar kunnen worden gemaakt, ongeacht hoe klein of groot deze zijn.

Een tijd lang bevind jij je in de duisternis, de donkere tunnel is lang en je hebt geen idee hoe je eruit gaat komen. Vertrouw op Allah en blijf lopen. Blijf lopen en je zult zien dat er aan het einde van de tunnel licht is.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Allah is de Helper van degenen die geloven, Hij voert hen van de duisternis naar het licht.” (Aya van Surah Al-Baqarah: 257)

Beste broeder/zuster: Laat je niet gijzelen door angst, maar laat je bevrijden door hoop. Alles wat jij wilt is (nog) mogelijk. Datgene wat van je is afgenomen zal door Allah worden gecompenseerd, herbouwd of vervangen door iets beters. Zij die jou onrecht hebben aangedaan, worden vergolden of jij krijgt op een of andere manier je recht terug. Wees niet bang, want Allah is met je. Wees niet bang, want Allah heeft alles onder controle. Wees niet bang, want Allah is met je.

Stop met het creëren van rampscenario’s die in sha Allah NOOIT zullen plaatsvinden. Stop met het luisteren naar de woorden van negatieve mensen die jou NIET kunnen raken. Jij zult, in sha Allah, op een gegeven moment weer gelukkig worden. Miljoenen mensen kunnen getuigen dat hun situatie net als die van jou was, of misschien zelfs erger, en uiteindelijk is het ook goed gekomen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

kj