Wat als je situatie het antwoord is op je smeekbeden?

Wat als je situatie het antwoord is op je smeekbeden?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huidige situatie het tegenovergestelde is van waarom je hebt gebeden? Je vroeg om een betere financiële situatie en plotseling verloor je je baan. Je bad om een geschikte levenspartner en plotseling verdween de persoon waarvan je dacht dat die geschikt voor je was. Je smeekte om bescherming tegen het kwaad en plotseling verbraken bepaalde mensen het contact.

Wanneer je Allah iets vraagt, kan Hij jouw smeekbede meteen beantwoorden. Het proces begint dan. Het kan aanvankelijk pijnlijk zijn, maar met vertrouwen zul je het begrijpen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En jullie Heer zei: ‘Roep Mij aan, dan geef Ik gehoor aan jullie…”

(Soerat Ghaafir: 60)

Beste broeder/zuster: Je verloor misschien je baan omdat Allah zag dat je met die baan niet rond kon komen en dat je daarna een betere baan zou vinden waar je meer mee zou kunnen verdienen. De persoon van wie je dacht dat die geschikt was, verdween misschien van je pad omdat diegene niet voor jou bestemd was en plaats moest maken voor degene die WEL voor jou bestemd was. Bepaalde mensen verbraken het contact met je omdat Allah zag dat ze achter je rug kwaad over je spraken. Begrijp je nu dat jij misschien de oorzaak was van je EIGEN smeekbede? Wanneer je smeekt, moet je bedenken dat Allah je misschien op een manier beantwoordt die je op dat moment niet kunt begrijpen.

Wanneer je Allah smeekt om het goede in het leven, kan het zijn dat Hij als eerste al het slechte uit je leven laat verdwijnen. Dingen waarvan je dacht dat ze goed voor je waren, maar op lange termijn slecht voor je zouden uitpakken. In het begin ben je misschien verward en vraag je je af: waarom ik? Weet dat Allah alleen het beste voor je heeft en wanneer bepaalde dingen niet gaan zoals je wilt. Make the rest of your life the best of your life!

fd-2