Soms is het beter om iets los te laten

Soms is het beter om iets los te laten

Het is beter om iets met een glimlach los te laten dan iets met een traan te behouden. Soms bereik je een punt waarop je begint te twijfelen of alles de moeite waard is. Diep van binnen wil je verder, maar je durft niet los te laten waar je aan vasthoudt. Je bent bang voor de toekomst en bang voor de gevolgen. Je bent bang om iets los te laten omdat je er gewend aan bent. Maar wat als je elke dag stress en pijn hebt? Wat als je diep van binnen niet gelukkig bent? Allah weet exact wat je voelt en Hij weet ook hoe je toekomst uit zal zien.

Wanneer je zoiets meemaakt, moet je het volgende onthouden: “Follow your heart but take your brain with you” Met andere woorden, volg je intu├»tie maar wees verstandig. Wees niet bang voor de toekomst en wees niet bang voor de gevolgen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er is geen levend wezen op aarde, of aan Allah is het onderhoud ervan.” (Soerat Hoed: 6)

Beste broeder/zuster: als het onderhoud van elk wezen aan Allah is, zou dat moeten betekenen dat Allah ook voor jou zal zorgen. Je hoeft niet te weten hoe de zaken voor jou geregeld gaan worden; de meeste mensen lopen vast bij de vraag hoe. Deze vraag is universeel en goddelijk, wat betekent dat alleen Allah weet hoe alles zal verlopen. Het is in jouw voordeel om niet te weten hoe alles zal verlopen. Het enige wat jij moet doen is op Allah vertrouwen en actie ondernemen. Als je niet gelukkig bent dan heb je twee opties: Ongelukkig blijven of jezelf gelukkig maken.

De tijd is gekomen dat je aan een nieuw hoofdstuk begint, de tijd is gekomen dat je de zaken die je blokkeren loslaat. Besef dat Allah een heleboel zegeningen voor jou klaar heeft staan, en deze zegeningen kun je alleen ontvangen als je loslaat wat je tegenhoudt. Make the rest of your life the best of your life!

 

ds-18