Sluit je verleden af

Sluit je verleden af

Het kan zijn dat je in het verleden iets vervelends of verschrikkelijks hebt meegemaakt. Tot op de dag van vandaag blijft het je achtervolgen. Je huidige toestand is het gevolg van je verleden. Het liefst wil je verder, maar het blijft aan je knagen. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Het verleden is voorbij en de toekomst is nog niet aangebroken. De tijd is gekomen om het verleden af te sluiten. De tijd is gekomen om de poort naar je toekomst te openen.

Alles wat jou overkomt is het gevolg van een eigen keuze of de keuze van een ander, maar Allah maakt van die keuze een beproeving die gekoppeld is aan een beloning.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er treft de aarde of jullie zelf geen ramp, of het staat in een boek, vóórdat Wij het doen plaatsvinden. Voorwaar, dat is voor Allah gemakkelijk. Opdat jullie niet zullen treuren over wat jullie is ontgaan..”

(Soerat al-Hadied: 23)

Beste broeder/zuster: We maken allemaal fouten en Allah weet dat. Keer op keer vergeeft Hij onze fouten, accepteer dat als jij een foute keuze of meerdere fouten hebt gemaakt, dat dit menselijk is. We worden allemaal weleens de dupe van de keuze van een ander; als jou onrecht is aangedaan, dan zal de persoon die jou dat heeft aangedaan op een dag bij Allah berecht worden. Accepteer dat jij uiteindelijk je rechten krijgt. De pijn, verdriet en zorgen die je meemaakt zullen op een dag in sha Allah vervangen worden door liefde, vreugde en geluk.

Sluit die put uit het verleden, laat de deksel niet half erop zitten zodat het verleden weer naar boven komt. Sluit die put, genoeg is genoeg. Het klinkt misschien makkelijk gezegd, maar probeer het. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

xz