Verwar je pad niet met je bestemming

Verwar je pad niet met je bestemming

Je bestemming is je doel, en het pad is de route. Onderweg kun je te maken krijgen met allerlei factoren, zoals obstakels, doodlopende paden, misleidende wegen, hobbels en valkuilen. Maar dat betekent niet per se dat je bestemming onbereikbaar is. Sommige doodlopende paden zijn blokkades van Allah om je te behoeden voor iets slechts, of om je om te leiden naar het juiste pad. Sommige paden brengen je via een omweg naar je bestemming, zodat je onderweg kunt leren en beloningen kunt vinden.

Als je een doel of een droom hebt die je graag wilt verwezenlijken, en je hebt het gevoel dat het je momenteel niet lukt, betekent dat niet per se dat het slecht voor je is.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.” (Soerat al-Baqarah: 216)

Beste broeder/zuster: Je hebt veel meegemaakt en je zult nog veel meemaken, maar onthoud het volgende: “Don’t cry because you’re almost tired but cry because you’re almost there.” Er was eens een man wiens bootje zonk en hij spoelde aan op een onbewoond eilandje. Hij smeekte Allah om hulp en bouwde van omgevallen palmbomen een hutje. Na een tijd op het eiland te hebben doorgebracht, hopeloos, begon het te bliksemen en raakte de bliksem zijn hutje. Het hutje vloog in brand en hij riep uit: “Ya Allah, waarom ik? Nu ben ik alles kwijt.” Een paar uur later zag hij een schip zijn kant opkomen. Hij vroeg hun: “Hoe hebben jullie mij gevonden?” Ze zeiden: “We zagen je rooksignaal.”

Laat je niet gek maken door de omstandigheden. Wanneer deze veranderen, dien je zelf ook te veranderen. Geef niet op, blijf doorgaan, blijf het goede zien, en je zult merken dat je dichterbij je bestemming komt. Make the best of your life the best of your life!

 

ds-19