Denk ook eens aan jezelf

Denk ook eens aan jezelf

Heb je wel eens het gevoel dat je constant de zaken van een ander aan het oplossen bent? Zeg je vaak ja terwijl je diep van binnen eigenlijk nee wilt zeggen? Onthoud dan het volgende: Je kunt jezelf op de eerste plek zetten en daarvoor ben je echt geen egoïst. Hoe kun je anderen helpen als je niet eerst jezelf helpt? Hoe kun je vol energie blijven als je tank bijna leeg is? Er is helemaal niets mis met eerst aan jezelf denken, want jij verdient ook innerlijke rust.

Alle schepselen worden door Allah onderhouden, en dit gebeurt op allerlei manieren die wij ons niet kunnen voorstellen. Maak je dus geen zorgen als je eerst aan jezelf denkt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er is geen levend wezen op aarde, of aan Allah is het onderhoud ervan.” (Soerat Hoed: 6)

Beste broeder/zuster: Misschien is het je familie, je vrienden of een ander die dicht bij je staat, en ben je daarom geneigd om altijd hen op de eerste plek te zetten. Maar besef dat je geen zonde begaat als je eerst aan jezelf denkt. Als jij je zaken op orde hebt, heb je meer kans om hen te kunnen helpen. Je hoeft je niet schuldig te voelen, je hoeft je niet verdrietig te voelen. Allah wil dat we andere mensen helpen, maar Hij wil ook dat we onszelf helpen. Je wilt niet later helemaal opgebrand zijn omdat je al je energie aan anderen hebt gegeven.

Durft ook nee te zeggen, durf ook te zeggen: “Ik hou van je, ik geef om je, maar als ik nu niet aan mezelf denk, kom ik zelf in de problemen.” Uiteraard moet je anderen helpen wanneer je vindt dat het kan. Make the rest of your life the best of your life!

 

gds