Wanneer je geen controle hebt over je situatie

Wanneer je geen controle hebt over je situatie

Het kan zijn dat je momenteel aan het stressen bent, je hebt geen controle over je situatie en bent afhankelijk van bepaalde personen of factoren. Je bent bang dat het mis gaat of allemaal erger gaat worden. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Maak je geen zorgen, Allah is op de hoogte van je situatie en Hij heeft al plannen gemaakt om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk geen verdriet meer zal hebben. Voor nu maak jij je zorgen omdat je geen idee hebt wat er allemaal gaat gebeuren maar weet dat je op Allah moet vertrouwen want Hij heeft alles onder controle.

Wat er ook in je leven gebeurd, Allah is er op de hoogte ervan. Allah wil dat je Hem aanroept ondanks dat Hij al weet wat je gaat smeken. Toch dien je dat te doen, vraag Hem om een goede uitweg en maak je verder niet te veel zorgen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En weet dat Allah op de hoogte is van alles.”

(Soerat al-Baqarah: 231)

Beste broeder/zuster: Denk aan het verhaal van de Profeet Moussa toen hij een baby was. Firawn (Farao) kreeg op een nacht een droom over een jongen van de Kinderen van Israel, die zijn macht zou ondermijnen. Firawn dwong de mensen om alle pasgeboren jongens van de Kinderen van Israel te doden. Dit werd gedaan zonder genade en vele jongens werden gedood. Moussa werd geboren in die tijd en zijn moeder vreesde voor zijn leven, maar werd door Allah geïnspireerd om Moussa in een mandje in een rivier te leggen en hem weg te laten gaan. Een moeilijke keuze voor een moeder, maar ze was vastberaden en legde al haar vertrouwen in Allah. Uiteindelijk bracht Allah Moussa weer terug bij zijn moeder en maakte hem onderdeel van een groot Plan om Firawn te vernietigen. Lees hier het verhaal: https://bit.ly/3nvcYGl en https://bit.ly/3eC6NMO.

Maak je dus geen zorgen; Allah heeft een plan en alles komt, in sha Allah, straks goed. Al je angsten en verdriet zullen worden vervangen door rust en vreugde. Je moet op Allah vertrouwen, Hij die alles onder controle heeft. Make the rest of your life the best of your life!

 

ds-5