Wanneer je bezorgd bent dat dingen mis kunnen gaan

Wanneer je bezorgd bent dat dingen mis kunnen gaan

Het kan zijn dat je op dit moment allerlei rampscenario’s in je hoofd aan het bedenken bent. Gedachten zoals dat je misschien nooit je diploma/examen zal halen, nooit zal trouwen of hertrouwen, of dat je nooit meer iets terug zult krijgen wat je bent kwijtgeraakt. Wat het ook is, het blijft door je hoofd spoken. Je maakt je zorgen en je hebt geen idee hoe je influisteringen in je hoofd kunt controleren.

Het heeft geen zin om allerlei rampscenario’s te bedenken die, in sha Allah, nooit zullen plaatsvinden. Ik zal je vertellen waarom: De Barmhartigheid van Allah omvat alles, werkelijk alles, en niets of niemand kan dit tegenhouden. Wanneer Hij iets goeds voor jou wil, zal het gebeuren en wanneer er een beproeving voor je is voorbestemd dan zal dat ook gebeuren.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wat Allah de mensen aan Barmhartigheid schenkt, kan door niemand tegengehouden worden, en wat door hem tegengehouden wordt, kan buiten Hem door niemand gegeven worden. En Hij is de Almachtige, de Alwijze.” (Soerat Faatir: 2)

Beste broeder/zuster: Stop met jezelf dingen wijs te maken, stop met het absorberen van allerlei negatieve woorden van anderen of ervaringen van anderen. Als er dingen misgaan in jouw leven, dan is daar een logische reden voor. Allah schept nieuwe omstandigheden vanuit huidige omstandigheden. Soms neem je een verkeerde weg en dan blokkeert Allah die weg om je om te leiden naar de juiste weg. Soms kom je op een pad waar je dingen leert die je later goed kunt gebruiken, en soms kom je op een pad wat bedoeld is om zegeningen te ontvangen.

De tijd is gekomen dat je tegen jezelf zegt: wat er ook gebeurt, ik vertrouw op Allah. Het maakt niet uit wat anderen vinden of zeggen, dit is jouw leven en er staan, in sha Allah, hele mooie dingen voor jou te gebeuren! Make the rest of your life the best of your life!

fg-1