Heb vertrouwen in de toekomst

Heb vertrouwen in de toekomst

Het kan zijn dat je je zorgen maakt over de toekomst. Misschien weet je niet hoe je je zaken op orde kunt krijgen. Of het nu gaat om het vinden van een geschikte huwelijkspartner, een woning, een baan, financiën, of meer kennis over het geloof – waar het ook om gaat, je hoeft je geen zorgen te maken.

Allah zal in je levensonderhoud voorzien; Hij voorziet in de behoeften van alle levende wezens op aarde en in de hemelen. Hij verhoort je smeekbeden en is op de hoogte van je situatie.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En hoeveel levende wezens zijn er niet die niet over hun levensonderhoud beschikken? Allah voorziet hen en jullie (ook). En Hij is Alhorend, Alwetend.”

(Soerat al-Ankaboet: 60)

Beste broeder/zuster: zal ik je vertellen wat je grootste probleem is? Je grootste probleem is dat je wilt weten hoe je al deze zaken voor elkaar krijgt. Laat de ‘hoe’-vraag aan Allah over, want Hij weet het beste. Hij weet wanneer je iets krijgt, Hij weet wat goed en wat slecht voor je is, Hij weet wat je nodig hebt, en Hij weet dingen die jij niet weet. Daarom heeft het geen zin om te stressen. Natuurlijk moet je jezelf altijd blijven voorbereiden maar weet dat Allah alles onder controle heeft.

Wat je goed moet onthouden is dat je je band met Allah moet versterken. Gedenk Allah, prijs Allah, dank Allah, en blijf het goede doen. Natuurlijk moet je niet stil blijven zitten. Naast smeekbeden moet je het volgende onthouden: je moet vertrouwen hebben, geduldig zijn, dankbaar zijn, focussen op wat je wilt, en een eerste stap zetten, al is het een kleine stap. De rest doet Allah voor je. Make the rest of your life the best of your life!

ds-8