Waarom je altijd hoop moet hebben

Waarom je altijd hoop moet hebben

Misschien koester je een bepaalde droom en heb je momenteel geen idee hoe je die kunt verwezenlijken. Is het een huwelijk, een gezin, een baan, een reis, of iets anders? Gezien je huidige situatie lijkt het nog een ver-van-mijn-bed-show. Je innerlijke strijd is de laatste tijd heftig; je vecht tegen de omstandigheden, je vecht tegen de tijd, je vecht tegen dat stemmetje dat je allerlei redenen noemt waarom het niet meer gaat lukken. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: er is hoop, en ik vertel je nu waarom. Denk niet dat ik je alleen maar een goed gevoel wil geven; dit zijn de feiten.

Als jij een droom hebt en je wilt die verwezenlijken, moet je Allah om datgene vragen. Vertel in smeekbeden (dit mag in je eigen woorden en in je eigen taal) tot in detail wat je wilt. Schaam je niet, maar doe het. Vervolgens moet je vertrouwen hebben dat het uit gaat komen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Vertrouw dan op Allah. Waarlijk! Allah houdt van degenen die (op Hem) vertrouwen.”

(Soerat Aali Imraan: 159)

Beste broeder/zuster: Wanneer je smeekbeden doet, stijgen deze op naar de hemelen en met de Wil van Allah zullen ze op het juiste moment verhoord worden. Niets of niemand kan dit tegenhouden. Wellicht begint het proces meteen te werken en tijdens het proces kan er van alles gebeuren. Soms word je naar een bepaalde richting geleid en als je niet meebeweegt, kan ertoe worden gedwongen. Allah verandert dan de omstandigheden zodanig dat je geen keus hebt dan mee te bewegen. Soms zijn de veranderingen pijnlijk en moet je bepaalde zaken opgeven, maar je moet ze alleen opgeven zodat Allah ze gaat compenseren of vervangen voor datgene waar je om hebt gevraagd. Het is dus heel belangrijk om vertrouwen te hebben, om hoop te hebben, en om geduldig te zijn nadat je smeekbeden hebt gedaan.

Een ander belangrijk ding is om actie te ondernemen. Je moet alert blijven en stappen ondernemen. Je hoeft niet het hele stappenplan te kennen; laat dat aan Allah over. Een kleine stap in de goede richting is beter dan helemaal niets doen. Maak je geen zorgen of het een goede of een verkeerde stap is. Als jij een verkeerde stap neemt, zal Allah jou weer naar de goede richting sturen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

ds-7