Waarom jij je geen zorgen hoeft te maken

Waarom jij je geen zorgen hoeft te maken

Het kan zijn dat je angst hebt om opnieuw te beginnen. Misschien was je getrouwd en ben je nu gescheiden. Je gedachten fluisteren je in dat het heel moeilijk zal worden om opnieuw te trouwen, vooral als je al kinderen hebt. Het kan ook zijn dat je na jarenlang werken wordt ontslagen. Je gedachten fluisteren je in dat het erg moeilijk zal zijn om aangenomen te worden vanwege je leeftijd. Wat het ook is, de angst om opnieuw te beginnen is groter dan de hoop om verder te gaan. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Stop met wanhopen en start met het geloven dat alles mogelijk is.

Een tijd lang bevind jij je in de duisternis, de donkere tunnel is lang en je hebt geen idee hoe je eruit gaat komen. Vertrouw op Allah en blijf lopen. Blijf lopen en je gaat zien dat er aan het einde van de tunnel licht is.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Allah is de Helper van degenen die geloven, Hij voert hen van de duisternis naar het licht.” (Aya van Surah Al-Baqarah: 257)

Luister goed: Als jij noodgedwongen opnieuw moet beginnen dan heeft het een reden en deze reden is gekomen om jou te dienen. Het is Allah Die datgene wat je eerst koesterde van je heeft afgenomen om het te doen laten vervangen door wat beters. Het proces kan pijnlijk zijn omdat je velen vragen hebt en weinige antwoorden maar laat ik ook dit zeggen: Het is nog niet over. Allah test jou op je geduld en op je vertrouwen, als jij geduldig bent en vertrouwen hebt zal er vroeg of laat garandeert iets moois op je pad gaan komen. Het zal beter zijn dan wat je eerst had.

Probeer dus niet te piekeren, probeer geen rampscenario’s in je hoofd te maken die in sha Allah nooit zullen plaatsvinden. Dit is je moment om je leven beter te maken, dit is je moment om gelukkig te worden. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

ds-18