Zo verander je je leven

Zo verander je je leven

Om je leven drastisch positief te veranderen, moet je doelen stellen. Als je geen duidelijke doelen hebt, blijft je leven vaag. Een piloot die naar een bestemming vliegt, stelt van tevoren zijn navigatie in. Onderweg kunnen er allerlei weersomstandigheden plaatsvinden, maar uiteindelijk wordt de bestemming bereikt. Zo is het ook met jouw leven. Je schrijft je doel op; alleen in je hoofd is niet voldoende, omdat je gedachten dagelijks door allerlei zaken worden beïnvloed. Eenmaal opgeschreven ga je uitzoeken wat je allemaal nodig hebt om je doel te bereiken. Stap voor stap.

Allah heeft voor alles een maatstaf bepaald. Alles komt op het juiste moment. Allah wil van jou dat jij tijdens je reis naar je doel op Hem vertrouwt want als jij dat doet dan zal Hij je doelen volbrengen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En degene die op Allah vertrouwt, Hij (Allah) zal voldoende voor hem zijn. Voorwaar Allah zal zijn doelen volbrengen, voorzeker Allah heeft voor alles een maatstaf vastgesteld.”

(Soerah at-Talaaq vers 2-3)

Luister goed: Je hoeft niet exact te weten hoe jij je doel kan bereiken maar je moet wel exact weten wat je wilt. Je kan bijvoorbeeld niet zeggen: Ik wil een webshop beginnen en spullen verkopen. Dat is geen doel, wat je wel kan zeggen: Ik wil binnen 6 maanden een webshop beginnen voor vrouwen die XXL kleding dragen. Vervolgens ga je uitzoeken en rondvragen hoe je dit het beste voor elkaar kunt krijgen. Wees dus specifiek zodat het helder is en schrijf het op. Vergeet ook geen dua (smeekbeden) te doen, dit mag in je eigen woorden.

Je leven hoeft niet altijd te zijn zoals het nu gaat. Het is niet erg als je niet weet wat je wilt maar zoek op z’n minst uit wat je leuk vind en wat je niet leuk vind. Alles komt in sha Allah goed zolang je op Allah vertrouwt. Make the rest of your life the best of your life!

 

sd