Alles heeft een reden

Alles heeft een reden

Het kan zijn dat je momenteel velen vragen en weinig antwoorden hebt. Waarom veranderen de omstandigheden plotseling voor mij? Waarom verdwijnen bepaalde zaken die ik koester uit mijn leven? Waarom ging alles eerst goed en plotseling gaat alles verkeerd? Heb ik iets verkeerds gedaan? Is het een straf? Ben ik het slachtoffer van het kwaad of is er iets anders aan de hand? Om het antwoord hierop te krijgen moet je geduldig zijn en vertrouwen hebben. Deze twee zaken zullen jou uiteindelijk duidelijkheid geven.

Misschien heb je afkeer van een situatie maar heeft Allah iets goeds in gelegd en misschien bent je met iets tevreden terwijl het schadelijk voor je zal zijn. Allah weet wat Hij doet en daarom moet je geduldig zijn en vertrouwen hebben.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: vers 216)

Luister goed: Soms ben je zelf de oorzaak van de veranderingen. Je vroeg Allah om het goede dus heeft Allah alles wat je kwaad zou doen uit je leven verwijderd of op afstand gehouden. Je vroeg Allah om rust en Hij haalde datgene wat je onrust brengt uit je leven om het straks te laten vervangen voor iets wat je wel rust zal schenken. De omstandigheden kunnen veranderen doordat je zelf een actie hebt ondernomen of dat iemand anders een actie heeft ondernomen. Wees niet bang, Allah heeft alles onder controle. Datgene wat je nu pijn doet zal gecompenseerd of vervangen worden door iets wat je blij en gelukkig maakt.

Geduld en vertrouwen zijn twee middelen om dichterbij Allah te komen en om jezelf beter te leren kennen. Het zijn de middelen die ervoor zorgen dat je tijdens onzekere tijden weer hoop krijgt. Wees niet bang, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

ds-15