Waarom je niet teleurgesteld moet zijn

Waarom je niet teleurgesteld moet zijn

Het kan zijn dat je onlangs teleurgesteld bent geraakt omdat bepaalde zaken in je leven niet zijn verlopen zoals je had gehoopt. Is je potentiële huwelijkskandidaat afgehaakt? Ben je afgewezen tijdens dat ene sollicitatiegesprek? Ben je gezakt voor je examen? Wat het ook is, je voelt verdriet en hebt zorgen. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Allah heeft iets beters voor jou gepland. Op dit moment test Allah jou op twee dingen: je vertrouwen in Hem en je geduld tussen het moment van teleurstelling en het moment waarop je iets beters zult ontvangen.

Misschien heb je afkeer van een situatie, maar heeft Allah iets goeds erin gepland. En misschien ben je tevreden met iets terwijl het schadelijk voor je zal zijn. Allah weet wat Hij doet, en daarom moet je geduldig zijn en vertrouwen hebben.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer hebben van iets, terwijl het goed voor jullie is; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: vers 216)

Beste broeder/zuster: Wanneer iets in je leven mislukt, is dat geen ramp. Allah zal het namelijk ofwel vervangen door iets beters, of Hij zal het compenseren op een manier waar jij profijt van zult hebben. Wanneer iets in je leven mislukt, zal de shaytan meteen negatieve gedachten influisteren. De shaytan maakt je wijs dat je niet goed genoeg bent of dat het nooit meer goed zal komen. Trap er niet in; datgene wat je graag wilt of nodig hebt, is dichterbij dan je denkt. Allah geeft jou de garantie dat er een moment komt waarop je teleurstelling zal worden omgezet in iets wat je gelukkig maakt. Maar dan moet je wel vertrouwen hebben en geduldig zijn.

Geduld en vertrouwen zijn twee middelen om dichterbij Allah te komen en om jezelf beter te leren kennen. Het zijn de middelen die ervoor zorgen dat je tijdens onzekere tijden weer hoop krijgt. Wees niet bang, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

gfd