Waarom je beter single kan blijven

Waarom je beter single kan blijven

Blijf single tot je iemand tegenkomt die je leven beter maakt. Als je jezelf forceert om te settelen omdat je bang bent om alleen achter te blijven, omdat je vrienden/vriendinnen gesetteld zijn, omdat je vecht tegen de klok of een ander reden die misschien straks een bron van spijt zal worden dan kan je beter single blijven tot Allah met een uitweg komt. Een partner moet een toegevoegde waarde aan je leven schenken en niet een last op je schouders zijn. Trouw dus niet omdat je getrouwd wilt zijn maar trouw omdat je een nieuwe hoofdstuk aan je leven wil toevoegen die jou verder in het leven gaat brengen.

Het maken van haastige beslissingen zoals trouwen om getrouwd te zijn kan averechts werken. Het is alsof je om het kwade smeekt. Je bent met elkaar getrouwd maar je hebt geen idee waarom.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En de mens smeekt om het kwade, net zoals hij om het goede smeekt. En de mens is haastig (van aard)“.

(Soerah Al-Isra 17:11)

Luister goed: Hoeveel koppels zijn momenteel met elkaar getrouwd maar hebben geen huwelijk. Ze wonen slechts alleen met elkaar samen, er is geen liefde, communicatie of vooruitgang. Dat is geen huwelijk. Als jij morgen getrouwd wilt zijn dan kan dat. Maar je wilt toch gelukkig zijn? Je wilt toch dat het huwelijk een toegevoegde waarde aan je leven is? Als eerste dien je te weten wat je wilt. Smeek Allah om een goede partner, een partner die Allah vreest en die jou dichterbij Hem brengt. Daarnaast dien je aan jezelf te werken, wees de persoon die een toegevoegde waarde aan je toekomstige partner in sha Allah kan brengen.

Maak je geen zorgen dat je nu niemand hebt, stop met het luisteren naar dat stemmetje dat je alleen achterblijft, dat je geen kinderen meer kan krijgen, dat je gescheiden bent (met of zonder kinderen), maar start met een dua, met vertrouwen, geduld, focus en actie. Make the rest of your life the best of your life!

 

AX