Laat je niet leiden door angst

Laat je niet leiden door angst

Het kan zijn dat je momenteel te maken hebt met een grote uitdaging. Je hebt angst dat het je toekomst gaat beïnvloeden. Je staat ermee op en gaat ermee naar bed. Hoe kom je van deze angstgevoelens af? Hoe krijg je weer innerlijke rust? Als eerste moet je weten dat de meeste rampscenario’s die in je gedachten komen bijna nooit uitkomen. Het zijn gedachtes die je zelf creëert en de influisteringen van de shaytan zorgen ervoor dat ze erger worden. Je toekomst is verzegeld door je lot. Niets zal je treffen behalve wat Allah voor jou heeft voorgeschreven.

De uitdaging waar je momenteel te maken hebt, heeft een uitweg. Allah heeft deze uitweg voor jou gemaakt, alleen deze zie jij nog niet omdat je te gefocust bent op de rampscenario’s.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wie Allah vreest, die zal Hij een uitweg geven. En Hij voorziet hem van waar hij het niet verwacht. En (voor) wie op Allah vertrouwt, is Hij voldoende. Zeker, Allah voert Zijn zaak uit.”

(Soerat at-Talaaq: 2-3)

Luister goed: Hoeveel uitdagingen heb jij in het verleden gehad waarvan je dacht dat het nooit meer goed zou komen? Je had toen allerlei rampscenario’s in je gedachten en hoogstwaarschijnlijk kwamen deze niet uit of heb je ze uiteindelijk goed kunnen doorstaan. Allah zal jou niet in de steek laten, Hij heeft namelijk altijd een vangnet voor je klaarstaan zodat je uiteindelijk toch die innerlijke rust gaat krijgen. Maar dan moet je wel je vertrouwen in Allah leggen. Wanneer je angstgevoelens hebt dan dien je tegen jezelf te zeggen: Allah is voldoende voor mij.

Er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren. Al je angsten zullen in sha Allah verdwijnen en vervangen worden door het goede. Voed dus je gedachten niet met rampscenario’s, accepteer geen slechte gedachten. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-1721

Add Comment